Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KGA Kattengeneeskunde voor Kattengedragsadviseurs – Lesdag 1

13th October 2018 @ 10:00 am - 5:00 pm

€275
KGA logo

Informatie

Een goede Kattengedragsadviseur weet welke gedragsklachten ook door een medische oorzaak kunnen komen. Maar in de praktijk blijkt dit nog niet zo eenvoudig te zijn. Niet alleen omdat katten meesters zijn in het verbergen van ziekte en pijn, maar ook omdat symptomen niet altijd duidelijk zijn. En hoe weet je nou zeker of een dierenarts een medische oorzaak voor dat gedrag heeft uitgesloten? Ben je wel bezig met een gedragscasus, of is het toch een medisch probleem? Op al die vragen krijg je antwoord in de speciaal hiervoor ontwikkelde medische module Kattengeneeskunde voor Kattengedragsadviseurs. Een eye opener zowel voor diegenen die nog in opleiding zijn, als voor de doorgewinterde Kattenexperts.

De 7-daagse module kattengeneeskunde wordt door kattendierenarts Marieke Knies gegeven in het Dierenziekenhuis Drechtstreek. Deze module is speciaal ontwikkeld voor Kattengedragsadviseurs, maar staat ook open voor andere geïnteresseerden, zoals paraveterinairen of overige belangstellenden.

Boeken kan per module, maar ook los per lesdag.

Onderwerp: anatomie, fysiologie en pijn praktijk: pijn herkennen/meten, katvriendelijk lichamelijk onderzoek doen.

Lokatie

AniCura Dierenziekenhuis Drechtstreek
Jan Valsterweg 96
Dordrecht

Tijd

10.00-17.00

Reviews 2017/2018 

default image

Via de KGA hebt ik de cursus kattengeneeskunde gevolgd. Deze werd gegeven door Marieke. Het was een waardevolle cursus door de uitgebreide informatie die we kregen welke ook volledig na te lezen is in de cursusmap. Het is een genot om les te krijgen van Marieke. Naast haar enorme kennis van zaken weet ze deze ook met veel passie, humor en enthousiasme over te brengen. Op elke vraag komt direct een antwoord, indien nodig met wat praktijkvoorbeelden om het te verduidelijken. Mocht er een vervolg komen dan ben ik zeker weer van de partij.

13th June 2018

default image
Sinds een jaar ben ik bezig met de opleiding voor kattengedragsdeskundige van het KGA. Medische kennis over katten mag uiteraard niet ontbreken en de opleiding bevat dan ook een medische module. Deze module bestaat uit 7 lesdagen gegeven door Marieke Knies, waarin praktijk en theorie gecombineerd worden. Ik heb deze module met zeer veel plezier gevolgd. Marieke geeft met een aanstekelijk enthousiasme les en ze weet haar kennis ook begrijpelijk over te dragen aan mensen zonder medische achtergrond. Als zij een vervolg gaat maken op deze opleiding zal ik geen moment twijfelen om me in te schrijven. 
Marie Rademakers

13th June 2018

Rianne's kat

Via het kattengedragsadviesbureau ben ik in aanraking gekomen voor de cursus kattengeneeskunde. Zelf als paraveterinair was dit voor mij een stukje bijscholing / herhaling, maar ik heb ook zeker veel bijgeleerd. Onze docente Marieke Knies werkzaam als dierenarts (voornamelijk kat gerelateerd) gaf de gehele cursus vol enthousiasme. Marieke is een fijne en gezellige docente om naar te luisteren en werkt met presentaties, beeldmateriaal en huiswerk, waardoor besproken onderwerpen goed worden opgenomen. Al met al een fijne, gezellige en leerzame periode.

Rianne Rijbroek 

13th June 2018

default image

Marieke was mijn docent in de medische module van de opleiding kattengedragsadviseur van het Kattengedragsadviesbureau. Ik heb haar in de 7 lesdagen van deze module ervaren als een zeer kundige en inspirerende docent. Zij legt alles goed uit, staat open voor vragen en opmerkingen, geeft aansprekende voorbeelden en  heeft een geweldige reader geschreven. Een vakidioot met een passie voor kattenwelzijn. Haar lessen waren een feest; ik heb er veel van geleerd. Dank je wel Marieke!

Elles Nijssen, kattengedragsdeskundige en schrijver over kattengedrag

13th June 2018

Details

Date:
13th October 2018
Time:
10:00 am - 5:00 pm
Cost:
€275
Website:
https://www.facebook.com/events/1278933635576976/

Organiser

Kattengedrags adviesbureau
Email
info@kattengedragstherapie.nl
View Organiser Website

Venue

AniCura Dierenziekenhuis Drechtstreek
Jan Valsterweg 96
Dordrecht, Netherlands
+ Google Map
Iconic One Theme | Powered by Wordpress